De Kidsplanner, samen met je kind op weg naar meer rust en structuur.

Noa was in tranen. Het was bedtijd en haar rekenschrift lag nog voor haar op de keukentafel. De rekensommen waren niet gemaakt. Na het avond- eten was ze verdiept geraakt in een spannend boek. Aan haar huiswerk had ze niet meer gedacht.
Er waren ook dagen waarop Noa dacht dat een taak maken ook wel later kon, na het spelen of het lezen. Maar soms ontdekte ze daarna, dat ze voor die taak toch meer tijd nodig had dan verwacht. Als haar moeder dan vroeg wat er scheelde, kon ze het maar moeilijk uitleggen. Er ging na een drukke dag op school ook zo veel om in haar hoofdje.

Er zijn veel kinderen als Noa. Ze ervaren onrust. Ze willen wel doen wat er van hun verwacht wordt, maar weten niet hoe. Ze willen wel praten over wat hen dwarszit maar vinden er geen woorden voor.
Er zijn veel ouders die, net als Noa’s ouders, meer regelmaat willen voor hun kind, meer positieve gevoelens en meer rust in het hoofdje. Vaak weten ze niet hoe ze dit moeten aanpakken omdat er geen kant-en-klare tools voor zijn.
Speciaal voor kinderen van (ongeveer) 6 tot 12 jaar, en hun ouders, ontwikkelden we daarom deze Kidsplanner.

Met de Kidsplanner leert jouw kind spelenderwijs omgaan met het plannen van taken én leert het praten over zijn gevoelens en gedachten.
Het verhaal van Ollie de panda loopt er als een rode draad doorheen. Het speelse panda-figuurtje werd speciaal ontworpen om kinderen te begeleiden naar meer regelmaat, rust en controle.

De visuele weergave van de Kidsplanner geeft structuur en rust in het hoofd van je kind en leert het zijn of haar taken te ordenen. Zo weet je kind precies wat het moet doen en, krijgt het, door taken af te vinken, zicht op wat hij of zij al gedaan heeft.
De dagplanning waarin ook emoties overlopen worden, biedt jouw kind positievere gevoelens, houvast en controle.

De Kidsplanner is de perfecte tool om de vaardigheden van je kind te stimuleren en om het langzaamaan te leren deze vaardigheden zelf onder de knie te krijgen, onder jouw vleugels. Zo help je jouw kind met het vinden van rust, onmisbaar in deze drukke samenleving.

Wanneer en hoe vaak je de Kidsplanner gebruikt, bepaal je volledig zelf.  De Kidsplanner is ongedateerd. Zo hoef je hem niet dagelijks in te vullen en gaan er geen blaadjes verloren.

“Met de Kidsplanner hopen we dat ouders dit spelenderwijs, samen met hun kind kunnen bereiken.
Dat is onze missie. ”

Marijke Beirens